Nästa leverans går om

Stimulera barnen och köp leksaker till rollek

Vi minns nog alla hur vi under barndomen lekte att vi var vuxna, om det nu var att leka affär, leka skola eller matlagning vi sysslade med. Några av de mest fantasifulla lekarna vi leker som barn har just inslag av rollek, och det stimulerar inte bara barnens fantasi, utan gör också att de kan lära sig saker.

Är du själv med i leken kan du till exempel leka att plattorna på leksaksspisen är varma, eller att spagettin måste koka på spisen innan det är dags att äta. I affärsleken kan barnet få lära sig de första stegen mot att räkna och hantera pengar, och hur det kan gynna såväl barn som vuxna att barnet leker med en lekdammsugare behöver vi nog inte ens nämna. Dessutom är rollek en lek där barn som vuxna kan möta varandra och leka tillsammans. 

Visa mer

Filtrera efter ålder

Låtsaslek och rollek – några av de roligaste lekarna barn leker

Hos Hiko.se hittar du ett stort utbud av leksaker för rollek för barn. Här kan du till exempel köpa en fin leksaksspis från Micki eller Brio, men även tillbehör som stekpannor och grytor att tillaga maten i. Du kan införskaffa matvaror för leksaksaffären, och på så sätt låta barnet på ett lekfullt sätt lära sig namnen på frukter, grönt och annat man kan köpa i en affär.

I leksakskassan kan ni lägga i leksakspengar som barnet kan få lära sig räkna med. Eller varför inte ge barnet ett doktorsset för att diagnostisera förkylningar och onda ben med? Oavsett vad för typ av rollek det är barnet leker så hittar du fina leksaker i kategorin här på Hiko.se´s onlinebutik. Passa på att köp innan kl. 14:00 på vardagar så lämnar varan vårt lager redan samma dag!