KENDAMA

Kendama är en till synes enkel träleksak men den har tusen olika trick möjligheter för både nybörjare och rutinerade spelare. Kendama har länge varit populär i Japan bland både unga och gamla. Idag är den utspridd över hela världen, men USA är ett av de största länderna för sporten. Det finns professionella Kendamaspelare som tävlar i VM och ofta finns det en koppling till skateboard- och snowboardåkare. 

När man spelar Kendama behöver man använda hela sin kropp och speciellt benen är viktiga för att kunna kontrollera sina svingar och kast. Det stärker din öga- och handkoordination och dina reflexer och det kräver övning, fokus, tålamod och kreativitet för att behärska Kendaman! 

Visa mer

Filtrera efter ålder
0 produkter hittades
0 produkter hittades

Kendaman är tillverkad i trä med ett handtag (Ken) och boll (Tama) som sitter ihop med ett snöre. Kendama tricksen går ut på att man jonglerar, balanserar och kastar bollen i olika variationer och försöker fånga den i en av kopparna eller spetsa den på staven. Det kan låta enkelt, men det finns obegränsat med olika tekniker och tricks för att få bollen på plats!

Allt eftersom du använder din Kendama kommer den att slitas och färgen kan lossna på Tama, men det är helt naturligt. De flesta bollar är skönast att spela med efter någon vecka efter att de blivit inspelade. Ju mer du använder den desto bättre grepp får du på handtaget.

Vad ska man tänka på när man väljer sin Kendama? De finns i många olika färger och mönster. Om man är helt ny är det lättast att börja med en Tama med hög greppfaktor. Bollen är då målad i specialfärg med en gummiartad yta som ger bättre grepp och gör det lättare att fånga Tama och sätta balanstrick. Vissa bollar har linjer eller andra mönster som är målade horisontellt eller vertikalt. Det gör det lättare att lokalisera vad som är upp och vad som är ner på Taman och det blir då lättar att se var hålet är när man ska sätta den på staven.